Det globale aktiemarked er steget med 15,79 % i andet kvartal. StockRates kvalitetsaktier, målt ved Investeringsforeningen StockRate Invest, har gjort det bedre og givet en stigning på hele 18,97 %. Vores kvalitetsstrategi har endnu en gang outperformet det globale aktiemarked.

Verdensindekset MSCI World er på -3,66 % ÅTD, hvor afkastet for Investeringsforeningen StockRate Invest er +1,29 %. Det er en solid outperformance i et rystet marked, hvor StockRate Invest outperformer det globale markedsafkast med 4,95 % ÅTD (efter alle omk. 14.07.20).

Det er i økonomiske kriser, at investeringsstrategiers værd testes. Set ift. aktiemarkedets udvikling under coronakrisen viser StockRates outperformance, at vores investeringsstrategi for aktier er solid. Tilmed viser investeringsstrategien sit værd, da du som investor, på trods af coronakrisen, i de første 6 måneder af 2020 har tjent penge på din aktieinvestering.

Index 2. kvartal Index 2. kvartal
MSCI ACWI LC (Verden) 15,79 % FTSE100 (Storbritannien) 5,82 %
S&P500 (USA) 16,87 % CSI300 (Kina) 10,32 %
Stoxx 600 Europe (Europa) 12,41 % Nikkei 225 (Japan) 14,74 %
DAX (Tyskland) 23,71 % Hang Seng (Hong Kong) 0,84 %
OMXC25 (Danmark) 19,65 % MSCI Emerging Markets (EM) 14,25 %
CAC40 (Frankrig) 12,10 % StockRate Invest 18,97 %
FTSE MIB (Italien) 13,45 %

 

StockRates investeringsstrategi tager højde for økonomiske kriser

Hos StockRate investerer vi i virksomheder ud fra tre kvalitetskriterier, der har betydning for afkastet:

  • Høj Indtjeningsstyrke
  • Høj Finansiel Styrke
  • Høj Økonomisk Stabilitet

Især kriteriet om finansiel styrke kommer StockRates investorer til gavn i den nuværende økonomiske krise. Når en virksomhed lægger penge til side i gode tider og holder en sund balance (kriteriet om finansiel styrke), så er den markant bedre rustet, når en økonomisk krise kommer. Den høje finansielle styrke giver nemlig frihedsgrader, så ledelsen i virksomheden ikke skal spørge banken eller staten om hjælp for at holde sin virksomhed i gang. De stærke virksomheder har endda mulighed for at komme endnu stærkere ud af kriser, hvis man formår at tage markedsandele fra svagere konkurrenter, som ikke har sikret sig den finansielle styrke under gode tider.

 

Fordelagtig sektorfordeling hos StockRate under coronakrisen

Aktiemarkedernes historiske stigninger under coronakrisen (læs mere herom HER) dækker over enorme forskelle sektormæssigt, og afviger ens portefølje af den ene eller anden grund fra sammensætningen på det globale aktiemarked, vil ens afkast også gøre det på både godt og ondt.

I StockRate har vi under coronakrisen ikke være eksponeret overfor sektorer, der har været hårdest ramt. Vi har fx ikke investeret i energisektoren (olie), luftfart, bilindustri, rejsebranchen og i overvejende grad finans. Som hovedregel er der meget gæld i en klassisk finansiel virksomhed, hvorfor finanssektoren generelt har svært ved at leve op til StockRates kriterie om høj finansiel styrke. Samtidig har det været til vores fordel, at energisektoren, rejsebranchen og luftfart heller ikke lever op til vores kvalitetskriterier, hvor der også har været store udsving. Til gengæld har vi en relativ høj vægt af aktier i sektorer, som har klaret sig rigtig godt under coronakrisen. Her nævnes IT med en vægt på 35 % i porteføljen og fødevarer/dagligvarer med 18 %.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Vi vil så gerne fortælle mere

Hvis du vil høre mere om StockRates aktive investeringer på de globale markeder, kan du udfylde kontakt-kortet, og så ringer vi dig op. Du kan også altid ringe til os på 38 33 75 75 eller sende en mail på info@stockrate.dk.