Nyt tech-selskab i Investeringsforeningen StockRate Invest

I Investeringsforeningen StockRate Invest har vi tilkøbt aktier i det hollandske tech-selskab, der fremstiller microships og leverer solide vækstrater.

Global forretningsleder

Vi har valgt at tage en ny tech-aktie med i porteføljen, og det er hollandske ASML. Selskabet blev etableret i 1984, da ASM International dannede et joint venture med Phillips NV, idet semiconductor-legenden Arthur del Prado (som stiftede ASM) kunne se en absolut fordel i at udvikle og anvende Phillips’ Litografi-teknologi i forbindelse med fremstilling af halvledere. JV’en kom til at hedde ASM Lithography eller ASML.

ASML fremstiller foto-litografi-systemer til seminconductor-industrien. Maskinerne laver en optisk afbildning på en såkaldt ’wafer’, og er den som efter en række yderligere processer skaber det reelle kredsløb på microchip’en. ASML er global markedsleder og det eneste selskab i verden, der fremstiller maskiner, der via EUV (extreme ultraviolet) lithografi-maskiner kan fremstille meget små kredsløb/chips. Der er således ingen semiconductor-virksomhed, der kan øge sin kapacitet på state-of-the-art microchips uden at anvende ASML’s maskiner. Hovedmarkederne er Taiwan og Sydkorea, hvor hhv. Taiwan Semiconductor og Samsung er de største producenter.

Solide vækstrater og udsigt til efterspørgsel

Selskabet har i flere år tilbage leveret solide vækstrater, og estimaterne for de næste år peger på yderligere vækst. Der er også noget at leve op til, da prissætningen på aktien er i den høje ende. Det har vi valgt at acceptere, da vi tror på, at der er meget mere vækst at komme efter i ASML.

Med tilgang af denne aktie øger vi vægten i porteføljen mod tech, som i forvejen er den tungeste sektor. Når markederne har været meget opmærksomme på inflation, så har tech-aktierne stået for skud og er faldet tilbage i valuation. Dette har også berørt ASML, som har oplevet et markedstilbagefald på 10% under dens topniveau. Vi vurderer dog, at chip-efterspørgslen vil være en markant driver i den kommende tid. Samtidig kan vi sprede vores chip-eksponering ud på flere selskaber.

  • Hovedkontor: Veldhoven, Holland

  • Sektor: Tech

  • Ansatte: 28,073

  • Grundlagt: 1984

Vi gør det muligt for dig at opnå attraktive afkast på baggrund af investering i bæredygtige selskaber. Med udgangspunkt i vores investeringsfilosofi, StockRate-modellen, identificerer vi verdens økonomisk stærkeste selskaber. Dernæst screener vi dem i henhold til bæredygtighed, og resultatet er globale selskaber, der er gode til at tjene penge og samtidig agere bæredygtigt.

Tigran Dinons, Kundechef

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Book-et-uforpligtende-rådgivningsmøde---Tigran-Daniel-Dinons

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:

Vil du dele denne nyhed?

2023-04-18T11:37:01+02:00