Giv en bæredygtig investering som gave

Det er blevet tid til konfirmationer og studentergilder, og du kan benytte lejligheden til at vække glæde hos et ungt menneske ved at forære en bæredygtig investering i SNG Invest.

Hos StockRate har vi altid lagt vægt på, at selskaberne vi investerer i opfører sig ordentligt og agerer ansvarligt. Vi har siden 2018 arbejdet med bæredygtighed ud fra FN’s 17 Verdensmål i investeringsforeningen SDG Invest. Derved giver du den glade modtager af investeringsgaven mulighed for at investere bæredygtigt i globale aktier og være med til at sikre de fremtidige generationer.

Sådan gør du i praksis:

  1. Opret kontoen, og køb aktier for modtageren – Ønsker du at forære aktier til dit barnebarn eller barn under 18 år, kan den bedste løsning være at oprette en konto, tilknytte et depot og købe aktierne i barnets navn. Som bedsteforælder kan du oprette en opsparingskonto med tilknyttet investeringsdepot til børnebørn og andre børn i familien. Du skal bruge en kopi af barnets ID (f.eks. pas) for at oprette kontoen og depotet i din egen bank, hvorved du også selv har adgang.
  2. Køb aktier, og giv din viden videre – Du kan også vælge at sætte dig sammen med gavemodtageren for at oprette depotet og købe aktierne. Er personen nybegynder på aktiemarkedet, giver du på den måde også modtageren chancen for selv at kunne finde rundt på platformen og forvalte pengene. Din viden og hjælp er også en slags gave.

Værd at vide, inden du giver gaven:

  • Beløbsstørrelsen
    Du bestemmer beløbets størrelse, men grænsen for en afgiftsfri gave til dit barn eller barnebarn er 69.500 kr. i 2022. Hvis modtageren er et svigerbarn, kan du i 2022 give op til 24.300 kr. i gave, uden at modtageren skal betale afgift. Man er svigerbarn i juridisk forstand, når parret er gift. Hvis det er en modtager uden for din nærmeste familie, er der ingen konkret beløbsgrænse fra Skat på lejlighedsgaver, men gaven skal holdes på et ”passende niveau for begivenheden”, hvis den skal være skattefri. Ellers skal modtageren betale almindelig indkomstskat af gavens værdi.
  • Omkostninger
    Du skal være opmærksom på, at der altid er omkostninger forbundet med at købe værdipapirer, og derfor skal gavebeløbet ikke være for lille, hvis du vil undgå at engangsomkostningerne ikke overstiger gavens størrelse.

Fordele ved Investeringsforeningen StockRate Invest

Alle kan være med i SDG Invest, som du frit kan købe og sælge via din netbank ved at søge på fondskoden: DK0061668654.

Som investor køber du værdibeviser i SDG Invest, som opbevares i dit depot i din bank og registreres, ligesom andre værdipapirinvesteringer, i Værdipapircentralen (VP).

Værdibeviserne er udstedt i en stykstørrelse på DKK 100.

Kontakt StockRate for at høre nærmere

StockRate hjælper dig gerne med råd og vejledning, hvis du ønsker at give en investering som gave. Kontakt os endelig ved at udfylde nedenstående formular, hvis du har spørgsmål til, hvordan du opretter et depot og investerer pengene.

Vi gør det muligt for dig at opnå attraktive afkast på baggrund af investering i bæredygtige selskaber. Med udgangspunkt i vores investeringsfilosofi, StockRate-modellen, identificerer vi verdens økonomisk stærkeste selskaber. Dernæst screener vi dem i henhold til bæredygtighed, og resultatet er globale selskaber, der er gode til at tjene penge og samtidig agere bæredygtigt.

Tigran Dinons, Kundechef

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Book-et-uforpligtende-rådgivningsmøde---Tigran-Daniel-Dinons

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:

Vil du dele denne nyhed?

2023-04-18T11:37:00+02:00