Giv en investering som gave

Det kan være svært at finde den perfekte gave. StockRate har en løsning på, hvordan du beriger én, du holder af med en gave, der bliver ved med at give. Væk glæde langt ud i fremtiden, og etablér en sund interesse for privatøkonomi og aktiemarkedet ved at forære aktier fra Investeringsforeningen StockRate Invest i julegave. 

Sådan gør du i praksis:

  1. Opret kontoen, og køb aktier for modtageren – Ønsker du at forære aktier i julegave til dit barnebarn eller barn under 18 år, kan den bedste løsning være at oprette en konto, tilknytte et depot og købe aktierne i barnets navn. Som bedsteforælder kan du oprette en opsparingskonto med tilknyttet investeringsdepot til børnebørn og andre børn i familien. Du skal bruge en kopi af barnets ID (f.eks. pas) for at oprette kontoen og depotet i din egen bank, hvorved du også selv har adgang.
  2. Køb aktier, og giv din viden videre – Du kan også vælge at sætte dig sammen med gavemodtageren for at oprette depotet og købe aktierne. Er personen nybegynder på aktiemarkedet, giver du på den måde også modtageren chancen for selv at kunne finde rundt på platformen og forvalte pengene. Din viden og hjælp er også en slags gave.

Værd at vide, inden du giver gaven:

  • Beløbsstørrelsen
    Du bestemmer beløbets størrelse, men grænsen for en afgiftsfri gave til dit barn eller barnebarn er 68.700 kr. i 2021. Hvis modtageren er et svigerbarn, kan du i 2021 give op til 24.000 kr. i gave, uden at modtageren skal betale afgift. Man er svigerbarn i juridisk forstand, når parret er gift. Hvis det er en modtager uden for din nærmeste familie, er der ingen konkret beløbsgrænse fra Skat på lejlighedsgaver, men gaven skal holdes på et ”passende niveau for begivenheden”, hvis den skal være skattefri. Ellers skal modtageren betale almindelig indkomstskat af gavens værdi.
  • Omkostninger
    Du skal være opmærksom på, at der altid er omkostninger forbundet med at købe værdipapirer, og derfor skal gavebeløbet ikke være for lille, hvis du vil undgå at engangsomkostningerne ikke overstiger gavens størrelse.

Fordele ved Investeringsforeningen StockRate Invest

Alle kan være med i StockRate Invest, som du frit kan købe og sælge via din netbank ved at søge på fondskoden: DK0060206316. Fordelene ved at investere i StockRate Invest er, at du får spredt investeringen og dermed risikoen i minimum 50 kvalitetsaktier, der plejes efter nøje fastlagte retningslinjer og ledes af en professionel bestyrelse med forstand på investeringer.

 

Kontakt StockRate for at høre nærmere

StockRate hjælper dig gerne med råd og vejledning, hvis du ønsker at give en langtidsholdbar og fremtidssikret julegave. Kontakt os endelig ved at udfylde nedenstående formular, hvis du har spørgsmål til, hvordan du opretter et depot og investerer pengene.

Har du brug for råd og

vejledning angående investeringer?

Michael-Beck-Christensen-Kundechef_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Udfyld formularen og få et uforpligtende og gratis rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:38:33+02:00