Kan man time aktiemarkedet?

Den 30. juli 2020

COVID-19 har skabt store udsving på de finansielle markeder, og spørgsmålet opstår derfor, om det er muligt at ”time” sig til bedre afkast. For ville det ikke være skønt at sælge alle sine aktier på toppen og geninvestere dem på bunden?

Som langsigtet investor anbefaler vi ikke, at man forsøger at ’time’ sig til bedre afkast og udnytte markedernes udsving. Markedstiming handler om at forudsige, hvorvidt en top eller bund i aktiemarkedet er nået for at kunne sælge og købe på attraktive tidspunkter. Du skal derfor ramme rigtig med, hvornår du skal ud af markedet, hvor langt markedet skal ned, og hvornår du skal ind i markedet igen. Det er umuligt at ramme alle faktorer rigtigt og samtidig gøre det kontinuerligt over tid. Oddsne er imod dig, og der er ikke påvist en konsekvent strategi for, hvornår aktiemarkedet rammer bunden eller toppen. Vi lever i en tid, hvor mange faktorer øver indflydelse på aktiemarkedet, og ofte er de ikke rationelle men styret af følelser og til tider uigennemskuelige (læs om FOMO HER).

Det kan grundlæggende bedre betale sig at forblive investeret trods markedsuro. Det hænger bl.a. sammen med, at i forsøget på at time markedet er det muligt, at man går glip af børsens bedste dage. Selvfølgelig også de dårligste dage. Men det har vist sig at være vigtigt at være på markedet de bedste dage, selvom de kan tælles på en hånd, da de står for en stor del afkastet.

Der vil altid være udsving på de finansielle markeder og situationer, som ingen havde forudset. Historisk set har det vist sig, at aktiemarkederne altid kommer igen, og at det giver det bedste afkast at være investeret i aktier.

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Silvia-Sølvsteen-kapitalforvalter_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:41:57+02:00