Det er højsæson for konfirmationer og studentersæsonen er lige rundt om hjørnet. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad der udgør en meningsfuld gave: En investering eller penge til investering. Denne type gave giver ikke kun umiddelbar glæde, men også fremtidige muligheder og langvarig værdi. Samtidig lærer de unge om økonomisk ansvar, opsparing og investering.

At give en investering som gave er en fantastisk mulighed for at bidrage til konfirmandens eller studentens fremtid, med en gave der rækker mange år frem i livet – og som udgør et glimrende alternativ til mere flygtige gaveideer.

I dag modtager mange især konfirmander relativt store beløb i gaver, hvis værdi kan øges over tid, hvis de investeres rigtigt. Samtidig er det også en måde, hvorpå de unge kan lære om vigtigheden af opsparing og investering, og hvad man kan opnå ved at tænke langsigtet med sine penge.

Sådan gør du i praksis:

Opret kontoen, og køb aktier for modtageren – Ønsker du at forære aktier til dit barnebarn eller barn under 18 år, kan den bedste løsning være at oprette en konto, tilknytte et depot og købe aktierne i barnets navn. Som bedsteforælder kan du oprette en opsparingskonto med tilknyttet investeringsdepot til børnebørn og andre børn i familien. Du skal bruge en kopi af barnets ID (f.eks. pas) for at oprette kontoen og depotet i din egen bank, hvorved du også selv har adgang.

Vær opmærksom på brugen af en aktiesparekonto, for hvis du investerer pengene ad den vej, vil lagerbeskatningen være en af de mest gunstige på 17%. Der må indsættes 135.900 kroner på en aktiesparekonto. Lagerbeskatning betyder, at der hvert år skal svares skat, hvis der har været et afkast, uanset om man har solgt sine værdipapirer eller ej.

Køb aktier sammen, og giv din viden videre – Du kan også vælge at sætte dig sammen med gavemodtageren for at oprette depotet og købe aktierne. Er personen nybegynder på aktiemarkedet, giver du på den måde også modtageren chancen for selv at kunne finde rundt på platformen og forvalte pengene. Din viden og hjælp er også en slags gave.

Værd at vide, inden du giver gaven:

  • Beløbsstørrelsen
    Du bestemmer beløbets størrelse, men grænsen for en afgiftsfri gave til dit barn eller barnebarn er 74.100 kr. i 2024. Hvis modtageren er et svigerbarn, kan du i 2024 give op til 25.900 kr. i gave, uden at modtageren skal betale afgift. Man er svigerbarn i juridisk forstand, når parret er gift. Hvis det er en modtager uden for din nærmeste familie, er der ingen konkret beløbsgrænse fra Skat på lejlighedsgaver, men gaven skal holdes på et ”passende niveau for begivenheden”, hvis den skal være skattefri. Ellers skal modtageren betale almindelig indkomstskat af gavens værdi.
  • Omkostninger
    Du skal være opmærksom på, at der altid er omkostninger forbundet med at købe værdipapirer, og derfor skal gavebeløbet ikke være for lille, hvis du vil undgå, at engangsomkostningerne ikke overstiger gavens størrelse.

Fordele ved Investeringsforeningen StockRate Invest

Alle kan være med i Investeringsforeningen StockRate Invest, som du frit kan købe og sælge via din netbank ved at søge på fondskoden: DK0060206316.

Når du investerer via StockRate Invest, bliver din formue automatisk fordelt på ca. 50 globale kvalitetsaktier, som er med i StockRate Invests portefølje. Disse 50 selskaber er nøje udvalgt blandt mere end 75.000 børsnoterede selskaber i verden. De udgør tilsammen en kvalitetsportefølje, som bliver passet og plejet af professionelle hver dag.

StockRate Invest er en langsigtet opsparingsform for alle, der ønsker at opnå risikospredning og andre fordele, som ellers er forbeholdt investorer med større formuer. Du kan købe beviserne uanset størrelsen på din formue.

Kontakt StockRate for at høre nærmere

StockRate hjælper dig gerne med råd og vejledning, hvis du ønsker at give en investering som gave. Kontakt os endelig ved at udfylde nedenstående formular, hvis du har spørgsmål til, hvordan du opretter et depot og investerer pengene.

Vi gør det muligt for dig at opnå attraktive afkast på baggrund af investering i verdens økonomisk stærkeste selskaber. Med udgangspunkt i vores investeringsfilosofi, StockRate-modellen, identificerer vi selskaber med en høj indtjeningsstyrke, høj likviditet og høj stabilitet. Dernæst screener vi dem ud fra de såkaldte ansvarlige ESG-faktorer, og resultatet er globale selskaber, der er gode til at tjene penge og samtidig agere ansvarligt.

Disclaimer: Dette materiale er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet StockRate Asset Management A/S (”StockRate”), og skal af læseren ikke ses som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de omtalte værdipapirer. Oplysningerne må ikke opfattes som anbefalinger eller rådgivning, og StockRate kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af læserens dispositioner på baggrund af de oplysninger, der fremgår af materialet. StockRate vil bestræbe sig på, at oplysningerne i materialet er korrekte, men kan ikke garantere dette, og StockRate påtager sig intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Læseren skal være opmærksom på, at investeringer kan være forbundet med risiko for tab, og at de historiske afkast ikke er en garanti for, at dette afkast og kursudvikling kan realiseres i fremtiden. For yderligere information kan du altid kontakte en af vores rådgivere på info@stockrate.dk.

Mangler du det fulde overblik over din økonomi?

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:

Vil du dele denne nyhed?