Månedens selskab: DiaSorin

Den 17. november 2017

Missionen er klar: Menneskers helbred og livskvalitet skal forbedres gennem tidlig og præcis diagnose. Med distributører og datterselskaber i det meste af verden er italienske DiaSorin en multinational spiller og global leder indenfor diagnostik.

Historien om DiaSorin starter helt tilbage i 1968, hvor italienerne Fiat og Montecatini starter selskabet Sorin, som skal lave analyse indenfor atomkraftenergi-produktion. I løbet af de efterfølgende 20 år udvikler Sorin sig til at beskæftige sig med diagnostik, og DiaSorin som det kendes i dag skabes via en række opkøb og virksomhedsomdannelser. I år 2000 foretages en transaktion hvor ledelsen overtager styringen med selskabet med opbakning fra en række finansielle og industrielle investorer. Herfra tager væksten fart og i juli 2007 får DiaSorin sin børsdebut med noteringen på FTSE Italia Mid Cap Index.

Selskabet tilbyder en bred produktportefølje som indeholder mange forskellige typer af analyser til detektion af en lang række sygdomme. Selskabet er global leder indenfor immundiagnostik og leverer topkvalitets analysemetoder til tidlig detektion af infektionssygdomme via blodprøver. Herunder leverer DiaSorin analysemetoder til blodbanker, som skal sikre sig at doneret blod ikke er inficeret.

Derudover leverer selskabet en række andre analysemetoder, bl.a. Vitamin D-test i forbindelse med måling af knogledensitet, måling af hormonnniveauer til detektion af en lang række sygdomme og måling af afføringsprøver til detektion af bakterier.

DiaSorin’s globale lederskab indenfor diagnostik fører også god økonomi med sig. Selskabet har mange kvartaler i træk fremvist stærk omsætningsvækst samtidig med at de har kunne bevare deres pæne marginaler. Omsætningen er de seneste 5 år vokset med 30% og bundlinjen med 28%. Soliditeten er stærk med en egenkapitalandel omkring de 76%.

Tallene taler for sig selv, og resulterer i en stabil stærk rating i StockR8-modellen, som det fremgår af figuren ovenfor. Vi er også tilfredse med afkastet på aktien, som år-til-dato er over 30%. Og selvom selskabet i forbindelse med det netop aflagt kvartalsregnskab måtte tage en tur ned på aktiemarkedet, så tror vi stadig på selskabets fortsatte performance og beholder DiaSorin i porteføljen.

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Silvia-Sølvsteen-kapitalforvalter_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:48:49+02:00