Månedens selskab: Rockwell Automation

Den 30. september 2017

Med en bred produktportefølje er Rockwell Automation eksponeret mod mange forskellige typer af kunder fordelt i mange forskellige industrier. For langt de fleste vil det være uklart hvad selskabet egentlig beskæftiger sig med. Men en oplagt fællesbetegnelse er – automatisering.

Rockwell Automation har rødder helt tilbage i 1903, hvor Lynde Bradley og Stanton Allen startede virksomheden Bradley-Allen op. En virksomhed som skulle producere kontrolapparater til kraner. Igennem årene udviklede produktpaletten sig, og i 1985 bliver Bradley-Allen købt af Rockwell International, som allerede på det tidspunkt var USA’s førende indenfor industriel automatisering.

I dag er Rockwell Automation global leder indenfor automatisering, og har salgskontorer i mere end 80 lande. De er ikke kun leverandører til én industri, men leverer til en lang række forskellige fremstillingsvirksomheder. Det kan være bilproduktion, kontrolsystemer til forlystelsesparker, optimering af oliefelter, fremstilling af halvledere, software og meget andet. Automatisering dækker over både it-systemer og maskinel, og selskabet leverer den samlede løsning. Selskabet sælger også produkter og løsninger gennem Bradley-Allen-brandet. Her sælges kredsløb, switches, netværk, sensorer, timere og mange andre produkter til kontrolsystemer og automatisering.

Selskabet er leder i et marked, hvor efterspørgslen hele tiden bliver større. Der er et pres på selskabets kunder for hele tiden at være mere produktive og det smitter af på efterspørgslen på selskaber som Rockwell.

Aktien er steget pænt siden vi købte i starten af juni måned 2017. I StockR8-modellen kommer selskabet rigtig fint ud, med en kontinuerlig solid indtjeningsstyrke og god finansiel styrke.

Aktiens P/E på ca. 31 er bestemt ikke i den billige ende. Men vi har et kvalitetsselskab med en stærk balance og gode pengestrømme, som historisk har været gode til at give penge tilbage til aktionærerne. Det må man betale for lidt for.

Rockwell Automation er lige et selskab for StockRate.

StockRate Asset Management

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Silvia-Sølvsteen-kapitalforvalter_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:48:50+02:00