Vi har gennemført en omlægning af porteføljen i StockRate Invest. Vi har solgt aktierne i Brown Forman og Danone og i stedet købt det amerikanske IT-selskab Adobe.

Solgt: Brown Forman

Brown Forman et et globalt selskab, der fremstiller spiritus og vin. Virksomheden fører kendte mærker som Jack Dnaiel’s og Finlandia Vodka.
Baggrunden for, at vi vælger at sælge Brown Forman, er, at aktien har været udfordret på flere parametre i de senere år. Ved de seneste par kvartalsaflæggelser har selskabet skuffet markedet på henholdsvis omsætning, indtjening og deres fremadrettede forventninger. Udfordringerne bunder i svagere efterspørgsel fra kunder, især på deres premiumprodukter, som er hvor Brown Forman tjener mest. Den svage efterspørgsel kombineret med højere inputpriser på bl.a. agave, der bruges i tequila, samt træ og glas, har gjort, at selskabet har været nødsaget til at hæve priserne. De mange udfordringer betyder, at Brown Forman ser ind i en fremtid med lavere marginaler og lavere vækst. Derfor finder vi det oplagt at tage den ud af porteføljen nu, da vi ikke længere anser Brown Forman som en attraktiv investering inden for de kommende år.

Solgt: Danone

Danone er et fransk fødevareselskab på verdensplan, bedst kendt for sine yoghurtprodukter.

Danone har længe været på vores overvågningsliste, da selskabet har bevæget sig ud af StockRate-modellen. Danones indtjening har længe været stødt faldende, hvilket gør, at selskabets værdiskabelse forbliver svag, kombineret med at aktien handler til en historisk høj prissætning. Danone har lanceret en ny strategisk plan, “Renew Danone”, der har til formål at styrke virksomheden ved at øge væksten og forbedre ydeevnen gennem fokus på kerneområder, optimering af produktporteføljen, styrkelse af bæredygtighedsindsatsen og forbedring af effektiviteten. Selvom denne plan begynder at vise resultater, er der behov for et yderligere løft af indtjeningen, før selskabets profitabilitet igen er attraktiv i vores øjne. Aktiekursen har haft en fornuftig udvikling siden bunden i oktober 2023. Vi har derfor vurderet, at det er et passende tidspunkt at sælge selskabet fra.

Købt: Adobe

Vi har købt Adobe, da selskabet har demonstreret en stabil og stigende indtjening samt en solid finansiel position over tid. Selskabet er en førende global softwarevirksomhed, kendt for sine innovative produkter inden for digitale medie- og marketingløsninger. Adobe er mest kendt for sin Creative Cloud-pakke, der indeholder populære programmer som Photoshop, Illustrator og Premiere Pro, som anvendes af professionelle inden for grafisk design, foto, video og webudvikling. Derudover tilbyder Adobe også Document Cloud med løsninger såsom Adobe Acrobat og e-signaturtjenesten Adobe Sign.

Selskabets aktiekurs er faldet i år, hvilket har gjort Adobe til en historisk attraktiv investering. Adobe har haft nogle udfordringer i deres forretningsområder Digital Media og Digital Experience, hvor salgsvæksten har skuffet markedsforventningerne. Dette skyldes, at Adobe i øjeblikket prioriterer at få nye brugere til sine AI-produkter fremfor øjeblikkelig indtjening. Denne strategi forventes at forbedre AI-indtjeningen i anden halvdel af året, især i 4. kvartal og ind i 2025. Derfor ser vi det ikke som en stor bekymring, og vi forventer, at Adobe kan fortsætte med at levere solid værdiskabelse, som de har gjort kontinuerligt over en årrække.

Med en stærk fokusering på innovation og kundeoplevelse har Adobe etableret sig som en nøglespiller inden for digital transformation, og vi ser derfor selskabet som en attraktiv kandidat til porteføljen.

Disclaimer: Dette materiale er udarbejdet af Fondsmæglerselskabet StockRate Asset Management A/S (”StockRate”), og skal af læseren ikke ses som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de omtalte værdipapirer. Oplysningerne må ikke opfattes som anbefalinger eller rådgivning, og StockRate kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af læserens dispositioner på baggrund af de oplysninger, der fremgår af materialet. StockRate vil bestræbe sig på, at oplysningerne i materialet er korrekte, men kan ikke garantere dette, og StockRate påtager sig intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Læseren skal være opmærksom på, at investeringer kan være forbundet med risiko for tab, og at de historiske afkast ikke er en garanti for, at dette afkast og kursudvikling kan realiseres i fremtiden. For yderligere information kan du altid kontakte en af vores rådgivere på info@stockrate.dk.

Mangler du det fulde overblik over din økonomi?

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:

Vil du dele denne nyhed?