Månedens selskab: Novo Nordisk

Den 1. juni 2017

Det danske selskab Novo Nordisk er kendt af de fleste herhjemme for igennem mange år at levere stabile og gode afkast til aktionærerne. Men 2016 gav store ridser i lakken med et kursfald på ca. 34% og affødte en del tvivl blandt investorerne om, hvad fremtiden mon byder på. Så hvad skal man gøre? Vi er ikke i tvivl.

Novo Nordisk er en global lægemiddelvirksomhed, som i næsten 100 år har været blandt de førende indenfor udvikling af produkter til behandling af diabetes. Selskabet har branchens bredeste sortiment af diabetesprodukter og de mest avancerede systemer til dosering af insulin. Deres høje fokus på innovation til behandling af diabetes har derudover affødt produkter til behandling af hæmofili, vækstforstyrrelser og fedme.

Siden opstarten af Investeringsforeningen StockRate Invest i 2010 har vi haft Novo Nordisk i vores investeringsportefølje, og aktien har i den periode givet et afkast på ca. 170% hvilket i gennemsnit svarer til 25,25% om året, selv efter den faldende aktiekurs i 2016.

I StockR8-modellen kommer Novo Nordisk stadig stærkt ud som følge af fortsat høj indtjeningsstyrke, og selvom den finansielle styrke er faldet en smule de sidste 5 år, er det ikke noget, der får os til at ændre syn på aktien.

Vi har fortsat Novo Nordisk i vores investeringsportefølje, og har i løbet af 2016 købt lidt op i aktien i forbindelse med rebalancering af porteføljen. Vores fokus er på, om selskabet stadig formår at opretholde den stærke indtjening og stabile vækst, da det er det, der skal drive aktiekursen på længere sigt. Det beviser Novo Nordisk stadig, at de kan leve op til – også igennem 2016 hvor aktien faldt meget tilbage. Det er blot et bevis på at investorernes forventninger, spekulation mv. ikke altid viser det sande billede af et selskabs finansielle formåen.

Aktien har i 2017 givet et afkast på 14,45%. Så vi anbefaler et langsigtet køb.

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Silvia-Sølvsteen-kapitalforvalter_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:48:52+02:00