Hæsblæsende år med lys for enden af corona-tunnelen

Den 22. december 2021

COVID-19 har præget den globale økonomi og vores dagligdag i hele 2020. Det har været et hæsblæsende år med ekstreme dyk og historiske stigninger på aktiemarkederne. De sidste par måneder har især stigende smittetal, det amerikanske valg og godkendelsen af vacciner fyldt meget. Der er ingen tvivl om, at COVID-19 også vil fylde i det kommende år, men med godkendte vacciner synes der at være lys for enden af tunnelen.     

Smittetal skaber dyk og vacciner skaber stigninger

Smittetallene er steget kraftigt i Europa og USA siden oktober måned, og flere lande har igen taget drastiske tiltag i brug med forskellige former for nedlukninger. Det har selvfølgelig haft indvirkning på de sektorer, som er hårdt ramt af nedlukninger. Igen er det især servicefagene som restaurations- og rejsebranchen, som har kraftigt modvind.

Men den vigtigste og mest positive indvirkning på aktiemarkederne i 3. kvartal er formentlig, at flere vacciner er blevet godkendt til brug og sendt på markedet af store anerkendte medicinalvirksomheder. Her har de positive vaccinenyheder især skabt solide stigninger for nogle af de aktier, som har været hårdest ramt under coronakrisen, hvor vi har været vidne til et mindre ’comeback’ til selskaber indenfor bl.a. finans- og energisektoren.  

Demokraternes sejr sender positive signaler

Joe Bidens sejr i USA skaber håb om en tilbagevenden mod internationale samarbejdsformer, og han har blandet andet prioriteret at få styr på den økonomiske politik ved at vælge den tidligere centralbankdirektør Janet Yellen som ny finansminister. Alle signaler som investorer har taget til sig og reageret positivt på.

På bæredygtighedsområdet har Bidens valgsejr skabt fornyet håb om, at den bæredygtige omstilling vil stå bedre end under Trump. Bidens klimaplan for USA er blevet kaldt for historisk ambitiøs med en målsætning om at være CO2-neutral i 2050 understøttet af grønne investeringer med en svimlende sum af 12.500 mia. kr. – hvis den selvfølgelig godkendes i kongressen.

Før corona-pandemien var handelskrigen mellem USA og Kina en af de væsentligste indvirkninger på aktiemarkederne. Der har været og er konsensus mellem demokraterne og republikanerne om, at Kinas stigende indflydelse skal tøjles. I 2021 bliver det derfor interessant at holde øje med, hvordan Biden vil håndtere handelskrigen med Kina.

Lys for enden af tunnelen

Der er ingen tvivl om, at COVID-19 bliver endnu et dominerende tema i begyndelsen af 2021, og selvom en stor del af jordklodens befolkning vil blive vaccineret i løbet af året, vil det stadig tage tid at få kontrol over pandemien. Men vaccinerne skaber håb for enden af tunnelen. Vi står i en historisk situation, hvor vi har udviklet en vaccine på rekordtid, og forhåbentlig kan vi snart begynde og tænke på tiden efter corona. 

Status på StockRates investeringsfonde

ÅTD 22.12 MSCI World 5,08 % før alle omkostninger
ÅTD 22.12 StockRate Invest Globale Aktier 10,01 % efter alle omkostninger
ÅTD 22.12 SDG Invest Bæredygtige Aktier 5,07 % efter alle omkostninger

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Silvia-Sølvsteen-kapitalforvalter_StockRate_Personlig-formueforvalter_kontaktinfo

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:
2023-04-18T11:41:55+02:00