Obligationer er igen en attraktiv vare

Den 14. april 2023

Af StockRates Kapitalforvaltning

  • De stigende renter har gjort at obligationer igen er blevet en attraktiv vare.

  • StockRate Obligationer tjener penge til sine investorer og outperformer benchmark.

Ligesom aktiemarkederne har obligationsmarkederne også oplevet store udsving i første kvartal 2023. De første 2 måneder steg renterne støt, mens bankuroen i marts sendte renterne ned igen, så de endte på omtrentlig det samme niveau som ved årsskiftet.

På trods af kursudsving har det seneste års stigende renter medført, at obligationsmarkedet nu for alvor byder på gode afkast igen. De stigende renter har gjort, at man for eksempel kan få ca. 3% på en 2-årig dansk statsobligation og 4-5% på en 4-årig europæisk erhvervsobligation.

De stigende renter har også påvirket  StockRates obligationsstrategi. Den forventede årlige effektive rente på StockRate Obligationer er nu ca. 5% med en  gennemsnitlig løbetid på knap 2 år.

StockRate Obligationer outperformer benchmark

I første kvartal og år-til-dato har StockRate Obligationer gjort det godt. Foreningen leverede et afkast på 1,43% i første kvartal og outperformede dermed sit benchmark med 1,01%. År-til-dato har foreningen leveret et afkast på 1,71% og outperformer benchmark med 1,24%.

Foreningens outperformance skyldes til dels vores lavere varighed, som gør foreningen mindre følsom overfor rentestigninger end sit benchmark, og dels vores lave eksponering til den finansielle sektors hybride kernekapital, som var genstand for meget uro i marts.

Mangler du det fulde

overblik over din økonomi?

Få et uforpligtende og gratis rådgivningsmøde med os

Få et uforpligtende rådgivningsmøde med os
Jeg vil gerne kontaktes ang.:

Vil du dele denne nyhed?

2023-04-18T11:36:52+02:00